Eredményesen zárult az EXIM által szervezett első „V4 Exporthitel és hitelbiztosítás” konferencia

A Visegrádi Négyek, azaz a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország exportfinanszírozásért felelős bankjai és hitelbiztosító intézményei részvételével lezajlott szakmai konferencia zárásaként közös nyilatkozatot írtak alá. Az intézmények vezérigazgatói megállapodtak abban, hogy erősíteni fogják a V4 országok pozícióját az illetékes nemzetközi szervezetek hivatalos exportfinanszírozási munkacsoportjaiban. A platform segítségével új exportfinanszírozási lehetőségek kidolgozására, ezen belül különösen a kölcsönös refinanszírozás és a társfinanszírozás lehetőségeinek bővítésére törekszenek. Megerősítették, hogy a tagok közötti együttműködés alapvető fontosságú az exportfinanszírozási szolgáltatások választékának bővítéséhez és színvonalának fejlesztéséhez.

Urbán Zoltán, az EXIM vezérigazgatója elmondta: "Nagy megtiszteltetés a Magyar Export Import Bank számára, hogy elsőként rendezhette meg a V4 tagországok export finanszírozási konferenciáját. A mai nap nagyon hatékonyan telt, a a konferencián megosztott tapasztalatokat sikeresen tudjuk majd kamatoztatni a jövőben." Az EXIM vezérigazgatója jelképesen egy Puskás futball labda kíséretében átadta a stafétát a következő szervező tagországnak Szlovákiának.

A szlovák EXIM Bank vezérigazgatója megköszönte a lehetőséget és örömmel fogadta el a felkérést. Dusán Keketi hozzátette: „Szakmailag nagyon hasznos napon vehettünk részt, mellyel hagyományt tudunk teremteni. A közös fórumok létrehozásával lehetőségünk van arra, hogy segítsük egymás munkáját és erősítsük a üzleti sikereinket. Nagy izgalommal várjuk, hogy jövőre Pozsony adhasson otthon az eseménynek."

1065 Будапешт, ул. Надьмезё д.46-48. Тел.: +36 (1) 374 9100, +36 (1) 374 9200, Факс: +36 (1) 269 1198 Электронный адрес: exim@exim.hu