Jelentős túljegyzés mellett zajlott le az EXIM kötvényrábocsátás

Az Eximbank első rábocsátási tranzakciójával ismételten sikeres hazai piaci kötvénykibocsátást bonyolított le a hétfői napon. A 2022/1 kötvények második sorozatrészlete iránti kereslet jelentősen túllépte a 10 milliárd forintnyi felajánlott mennyiséget.

A bank a kötvényből először 2017. október folyamán bocsátott ki 12,1 milliárd forintnyi névértékben. A második sorozatrészre ma megtartott nyilvános aukción a beérkezett ajánlatok jelentősen meghaladták a 17 milliárd forintot, jelezve az Eximbank kötvényei iránti nagymértékű hazai befektetői keresletet. Az aukción az Eximbank 12,25 milliárd forint névértékben 1,60% átlaghozam mellett bocsátott ki újabb részletet a 2022-ben lejáró kötvényéből.

A kötvénykibocsátást szervezői és forgalmazói oldalról kizárólagos minőségében az Erste Bank Hungary támogatta.

A kötvénykibocsátásokon keresztül az Eximbank kedvező finanszírozási forrásokhoz jut, ezáltal a hazai exportáló vállalkozások részére hatékony finanszírozási szolgáltatásokat nyújthat. Az Eximbank a forrásköltségek alacsonyan tartásával egyúttal az állami költségvetési erőforrások felelős felhasználásához is hozzájárul.

A kibocsátott kötvények számottevő mértékben támogatják a hazai tőkepiac fejlődését. A második sorozatba tartozó értékpapírokkal a kereskedés 2019. február 20-án indul a Budapesti Értéktőzsdén, ezáltal tovább erősödik az Eximbank jelenléte a magyar tőkepiacon. Az Eximbank elkötelezett a magyar piaci kötvénykibocsátások folytatásában, illetve a hazai tőkepiac további fejlesztésében.

Külgazdasági ösztönző eszközként az Eximbank, a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.-vel közösen arra törekszik, hogy – megteremtve a finanszírozáshoz szükséges kedvező feltételeket – továbbra is eredményesen támogassa a magyar exportszektor bővülését.

További információ: sajto@exim.hu

1065 Будапешт, ул. Надьмезё д.46-48. Тел.: +36 (1) 374 9100, +36 (1) 374 9200, Факс: +36 (1) 269 1198 Электронный адрес: exim@exim.hu