Kilenc lízing partnerével írt alá szándéknyilatkozatot az EXIM

A Magyar Lízing Szövetség által rendezett Lízing Szakmai Napok keretében kilenc lízing partnerével írt alá szándéknyilatkozatot az EXIM október 11-én Balatonfüreden.

Az Exportélénkítő Lízing-refinanszírozási Hitelkeret konstrukciójához való csatlakozás célja, hogy hatékony együttműködéssel ösztönözze a magyar KKV szektor exportpiacokon való megjelenését, támogassa azok nemzetközi versenyképességét.

Jákli Gergely az EXIM vezérigazgatója előadásában beszélt az Eximbank KKV-k számára kialakított finanszírozási lehetőségekről, valamint a lízingszektorral való együttműködésről.

Az Exportélénkítő Lízing a nemzetközi piacokra termelő hazai vállalkozások és beszállítói körének tárgyi eszközbeszerzéséhez biztosít kiszámítható finanszírozást. A konstrukció igénybevételével felszabadul a vállalkozás saját forrása, így mérséklődhet a beruházás költsége is. A fix kamatozásnak köszönhetően pedig csökken a finanszírozás kockázata, ezáltal tervezhetőbbé válik az üzleti aktivitás is. A vezérigazgató kiemelte, hogy a finanszírozás teljes körűen elérhető a mezőgazdasági szektor számára is.

Az aláíró lízing partnerek között volt a Budapest Lízing Zrt., a CIB Lízing Zrt., a Deutsche Leasing Hungária Zrt., az Erste Bank Hungary Zrt., a K&H Bank Zrt., a Merkantil Bank Zrt., az MKB-Euroleasing Zrt., a PEAC Pénzügyi Lízing Zrt., és a Raiffeisen Corporate Lízing Zrt. Az EXIM részéről Jákli Gergely vezérigazgató és Szabó István Attila üzleti vezérigazgató-helyettes írta alá a nyilatkozatokat.

1065 Будапешт, ул. Надьмезё д.46-48. Тел.: +36 (1) 374 9100, +36 (1) 374 9200, Факс: +36 (1) 269 1198 Электронный адрес: exim@exim.hu